De astăzi intră în vigoare! Mașinile cu alimentare cu gaze au mai multe interdicții

Atenție, șoferi! De astăzi, 14 iulie, sunt în vigoare ultimele modificări ale Regulamentului circulației rutiere, care au adus câteva interdicții pentru proprietarii de mașini cu alimentare cu gaze. Mai exact, aceste autovehicule au interzis, de astăzi, să parcheze în parcările subterane ale clădirilor locative multietajate, ale clădirilor de menire socio-culturală, dar și în parcările clădirilor publice și administrative. La fel, aceste autovehicule vor avea interzis și în parcările subterane de tip închis.

Modificările au fost propuse pentru a reduce riscurile de incendii și explozii la exploatarea autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze. Totuși, prevederile nu stabilesc expres și interzicerea accesului sau staționării autovehiculelor în locurile menționate. Documentul stabilește clar cerințele care interzic anume parcarea acestor mașini.

Interzicerea accesului pentru autovehiculele utilate cu sistem de alimentare cu gaze, va fi semnalizată prin indicatorul 3.34 și anume : „Acces interzis autovehiculelor utilate cu sistem de alimenatare cu gaz” – interzice accesul autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze naturale comprimate  sau gaze nelichifiate.”

Sursa: www.bizlaw.md

14
Iul.
2017