CASCO insurance

De ce este importantă o astfel de asigurare?

Accidentele auto (în trafic sau parcare) precum și furturile (tentativele de furt) auto sunt acele riscuri la care ne expunem zi de zi. Chiar și aceia dintre noi care au grijă unde parchează mașina și care adoptă o conduită preventivă la volan sunt expuși acestui mediu, nefiind protejați în cazul unui incident. În întâmpinarea acestor nevoi de protecție vine asigurarea CASCO de la Garanție.

Cui se adresează și ce vehicule se pot asigura?

Poț încheia o asigurare CASCO dacă ești persoană fizică, proprietarul unui vehicul înmatriculat în Republica Moldova sau îți achiziționezi un vehicul din Republica Moldova și plătești în numerar, prin transfer bancar sau prin credit bancar. Dacă achizitionezi vehiculul în leasing poți încheia asigurarea CASCO în calitate de posesor al vehiculului prin acele societăți de leasing cu care Garanție a încheiat parteneriate de colaborare.

Descriere succintă a produsului

Protejează autovehiculele de furt sau de eventualele daune pe care acestea le pot suferi, indiferent daca sunteți responsabil sau nu de producerea acestora.

Obiectul asigurării/”Ce se asigură?”

Interesele patrimoniale ale Asiguratului corelate cu posesia, exploatarea şi utilizarea autovehiculului.

Subiect al asigurării/”Cine se asigură?”

Proprietarul sau posesorul autovehiculului asigurat

Riscuri de bază/ ”Care riscuri sunt acoperite?”

survenite în rezultatul:

Suma asigurătă/Limita de răspundere

Autovehiculele se asigură la valoarea reală a acestora, ce reprezintă  valoarea de comercializare de nou a autovehiculului, mai puţin uzura în raport cu vechimea (valoarea autovehiculului similar de pe piaţă).

Teritorialitate/”Unde este valabilă asigurarea?”

Republica Moldova, cu extindere pentru țările CSI și Europa.

Prima de asigurare/ ”Cât costă asigurarea? ”

De la 3,8% din valoarea autovehiculului.

Tariful de asigurare este ajustat și depinde de următoarele criterii:

Franșiza/Partea de răspundere a Asiguratului

Vehiculele pentru care se poate încheia asigurarea CASCO sunt autovehiculele (autoturisme, autoutilitare, camioane, autocare, motociclete) cu o vechime mai mică de 10 ani (inclusiv).

Pachete de asigurare