Asigurarea RCA

Din moment ce ai o maşină şi eşti participant la traficul rutier, devii responsabil pentru acţiunile tale.

Oboseala, neatenţia, stresul dar mai ales graba unor şoferi pot cauza situaţii de accident.
Din păcate, nimeni nu e scutit de asta, iar pagubele pot fi imense în urma unui accident.
Asigurarea RCA de la Garanție S.A. te scutește de grija pagubelor în cazul accidentelor rutiere şi oferă despăgubiri părţilor terţe implicate.

 

Asigurarea RCA:

De fapt, asigurarea RCA este un contract încheiat în baza Legii 414-XVI din 22 decembrie 2006 dintre posesorul autovehiculului şi compania de asigurare. Prin urmare, RCA îţi apară interesele economice în cazul în care maşina ta nimereşte într-un accident. Aşadar, scopul acestei asigurări este despăgubirea părţilor terțe prejudiciate în urma accidentelor de circulație.

 

Obții următoarele beneficii și avantaje:

Beneficiul direct pe care îl ai în urma acestui tip de asigurare e că nu trebuie să-ţi faci nici o grijă în urma pagubelor cazate de accident, pentru că asiguratorul tău va suporta toate cheltuielile. E ca şi cum ţi-ai asuma o responabilitate civilă auto (RCA) pentru orice pagubă materială sau corporală cauzată printr-un accident rutier şi de care se face vinovat asiguratul, adică tu.

Asigurarea RCA la „Garanție” S.A.:

Cu asigurarea RCA eşti scutit de prejudiciile pentru care răspunzi prin lege, faţă de persoanele păgubite. Aceasta e valabilă atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice, care deţin autovehicule supuse înmatriculării pe teritoriul Republicii Moldova.

Costul total al asigurării de tip RCA variază de la caz la caz. Există un mod de calcul special al costului, în care intră prima de bază, în valoare de 715 MDL, plus coeficienţii care se calculează pentru fiecare caz în parte. Sunt mai mulţi coeficienţi care se iau în calcul şi care depind de:

Fii pregătit de orice în trafic:

Asigurarea RCA îți oferă protecție pentru prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse în asigurare răspundeți, în baza legii, față de persoanele terțe, păgubite în urma accidentului.

Să zicem că nu ai respectat distanţa şi abia-abia ai atins sau ai zgâriat uşor bara de protecţie a maşinii din faţă. Stai liniştit. Asigurarea RCA e pentru astfel de cazuri.

Ţine minte, suntem mereu la dispoziția ta, pentru orice detaliu sună la 022 851 300 sau completează formularul aici.