C.A. „Garanție” S.A., și-a mai realizat un obiectiv important în domeniul stabilității financiare

La data de 22 septembrie 2016, Compania de Asigurare „Garanție” S.A., a anunțat printr-un comunicat toți jucătorii de pe piața asigurărilor din Republica Moldova despre semnarea la 1 august 2016 a Tratatului de reasigurare multirisc cu Compania internațională de reasigurări cu operațiuni la nivel mondial SCOR (SCOR Perestrakhovaniye LLC, www.scor.com). Tratatul de reasigurare oferă clienților C.A. „Garanție” S.A. acoperire internațională pentru următoarele tipuri de asigurare:

  • Asigurarea vehiculelor terestre (Auto CASCO), cota din risc cedată în reasigurare – 70%;
  • Asigurarea bunurilor, inclusiv Business Interruption,
  • Asigurarea lucrărilor de construcție și montaj, inclusiv răspunderea față de terți, cota din risc cedată în reasigurare – 80%;
  • Asigurarea bunurilor aflate în tranzit (CARGO), cota din risc cedată în reasigurare – 80%;
  • Asigurarea de răspundere civilă, cota din risc cedată în reasigurare – 80%;
  • Asigurarea CMR, inclusiv răspunderea civilă a transportatorilor și a expeditorilor, cota din risc cedată în reasigurare – 80%;
  • Asigurarea de răspundere profesională, cota din risc cedată în reasigurare – 80%.

Tratatul semnat cu Compania internațională de reasigurări SCOR (Franța) completează Tratatul semnat în aprilie 2015 cu Compania internațională de reasigurări Swiss Reinsurance Company Ltd (Zurich, Elveția, www.swisre.com ). Tratatul semnat cu Swiss Re, unic pentru piața asigurărilor din Republica Moldova, oferă clienților C.A. „Garanție” S.A. acoperire internațională, pentru următoarele tipuri de asigurare:

  • Asigurarea recoltei agricole anuale, cota din risc cedată în reasigurare – 70%;
  • Asigurarea plantațiilor multianuale, cota din risc cedată în reasigurare – 70%;
  • Asigurarea animalelor, cota din risc cedată în reasigurare – 70%.

Prin tratatele de reasigurare menționate mai sus, C.A. „Garanție” S.A. oferă clienților săi cea mai solidă protecție, disponibilă la moment. Soliditatea acoperirii se datorează notorietății şi poziției financiare a partenerilor noștri, despre care vorbesc următoarele cifre:

  • Swiss Reinsurance Company Ltd (Zurich, Elveția), companie internațională de reasigurări fondată în anul 1863, cu rating financiar AA-, conform Agenției Standard and Poor’s, cu un venit anual din prime de asigurări de 35,7 miliarde dolari SUA.
  • SCOR Group (Franța), companie internațională de reasigurări fondată în anul 1970, cu rating financiar AA-, conform Agenției Standard and Poor’s, cu un venit anual din prime de asigurări de 13,4 miliarde euro, specializată în patru direcții, cum ar fi: (i) bunuri, (ii) răspundere și accidente, riscuri specifice pieței de asigurări (garanții, aviație, cargo, inginerie, agricultură, etc.).

Precizăm că ambele tratate au fost încheiate prin susținerea și intermediul brokerului de reasigurare lider în regiunea Europei de Sud Est – MAI Reinsurance Brokers SIA.

Suntem încrezuți că parteneriatele legate de C.A. „Garanție” S.A. cu reasiguratori de renume vor fi apreciate de către intermediarii în asigurări, clienți, iar efortul nostru se va materializa în satisfacerea necesităților specifice ale clienților noștri și oferirea celor mai bune şi fiabile soluții de asigurare pentru un Viitor de Încredere!!!

Anexe: Copiile confirmărilor emise de reasiguratori – 6 file.

 

Cu respect,

Mihai RADUCAN,

Președintele C.A. „Garanție” S.A.

 

Pentru informații suplimentare, oferte de colaborare, nu ezitați să ne contactați!

tel.: 022 851 338 | fax: 022 851 322 |mail@garantie.md 

Anexa de confirmare SCOR

Anexa 1 de confirmare Swiss Re

Anexa 2 de confirmare Swiss Re

29
Sep.
2016